GÜNCEL

Erzurum'da Ekmek Üretimi Yapan 31 İşletme Denetlendi!

Erzurumda Ekmek Üretimi Yapan 31 İşletme Denetlendi!
Erzurum'da Ekmek Üretimi Yapan 31 İşletme Denetlendi!

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, "Halk sağlığının korunması amacıyla Ramazan Ayına yönelik artırılan denetimler kapsamında; 20-21 Mart 2024 tarihlerinde, Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Ticaret Müdürlüğü, Erzurum Defterdarlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odasının ilgili birimlerinin koordineli çalışmaları neticesinde, ekmek üretimi yapan 31 işletme denetlenmiştir.

Komisyon marifeti ile yapılan denetimlerde; fiyat tarifelerinin uygunluğu, muhafaza koşullarının uygunluğu, asgari teknik şartlar, hijyenik şartlar ve ağırlık kontrolü gibi hususlar incelenmiştir.

Yapılan denetimlerde, Tarım ve Orman Bakanlığı’na kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren 3 işletmeye, 5996 sayılı Kanun’un 41’inci maddesinin (c) bendi gereğince yasal işlem yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.
 

Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Ramazan Ayı'na yönelik artırılan denetimler çerçevesinde 20-21 Mart 2024 tarihlerinde Erzurum'da çeşitli kurumların iş birliğiyle ekmek üreten 31 işletme denetlendi. Bu denetimlerde Tarım ve Orman Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Ticaret Müdürlüğü, Erzurum Defterdarlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ilgili birimleri koordineli bir şekilde çalıştı.

Denetimler sırasında fiyat tarifelerinin uygunluğu, ürünlerin muhafaza koşulları, asgari teknik şartlar, hijyenik koşullar ve ürünlerin ağırlık kontrolü gibi önemli konular incelendi. Yapılan denetimler sonucunda, Tarım ve Orman Bakanlığı'na kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren 3 işletmeye 5996 sayılı Kanun'un 41’inci maddesinin (c) bendi gereğince yasal işlem yapıldığı bildirildi. Bu işlem, işletmelerin yasal mevzuata uygun hareket etmemesi durumunda alınan bir önlemdir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Mart 2024 13:56
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}